Βρείτε μας
Φιλίππου 28, Καλοχώρι 570 09,
info@valiscom.gr
Τηλ: 2310 943 010
Think | Design | Create
Πίσω

Περιβαλλοντικά γραφικά: τα βασικά οφέλη τους, στον χώρο εργασίας

Περιβαλλοντικά γραφικά

Τι αντίκτυπο έχουν τα περιβαλλοντικά γραφικά (enviromental graphics) στον χώρο εργασίας;

Σχετικά με τα περιβαλλοντικά γραφικά. Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι ο περιβαλλοντικός γραφικός σχεδιασμός. Στον περιβαλλοντικό γραφικό σχεδιασμό, σχέδια, πληροφορίες, γραφικές απεικονίσεις και infographics ενσωματώνονται στον περιβάλλοντα χώρο.

Στόχος του είναι να:

  • Ενημερώσει
  • Προσελκύσει το ενδιαφέρον
  • Καθοδηγήσει
  • Δημιουργήσει μία σύνδεση μεταξύ του θεατή και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική, graphic design, εσωτερική διακόσμηση, βιομηχανικό σχεδιασμό και τον περιβάλλοντα χώρο με σκοπό να δημιουργήσει εμπειρίες.

Αυτά τα σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, από το να βοηθήσουν τους πελάτες να βρουν τον δρόμο τους μέχρι να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την επιχείρησή σας, δημιουργώντας για τον χρήστη μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Η χρήση περιβαλλοντικών γραφικών στην επιχείρησή σας μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση του χώρου σας. Η διαφορά μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στους υπαλλήλους και τους πελάτες σας!

  Δώστε σαφείς οδηγίες

Αντικαταστήστε τις βαρετές πινακίδες απλού κειμένου, π.χ. σε τουαλέτες, ανελκυστήρες και γραφεία, με περιβαλλοντικά γραφικά με τολμηρό σχεδιασμό. Μπορείτε να κρεμάσετε γραφικά από την οροφή, να τα εφαρμόσετε σε τοίχους, ακόμη και να τοποθετήσετε βέλη στο πάτωμα για να προσφέρετε κατευθύνσεις και βοήθεια στην πλοήγηση μέσα σε ένα χώρο.

Όχι μόνο θα αλλάξετε την εμφάνιση των χώρων της επιχείρησης σας, καθιστώντας τες πιο μοντέρνες και βελτιωμένες, αλλά θα επιτρέψετε  στους χρήστες (υπάλληλοι, συνεργάτες και προσωπικό) να βρίσκουν αυτό που θέλουν πιο εύκολα. Αυτό μπορεί να μειώσει την ανάγκη τους για καθοδήγηση, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα τους. 

Τέτοια γραφικά μπορούν επίσης να κάνουν τον χώρο εργασίας σας ασφαλέστερο. Οι σαφείς, εντυπωσιακές πινακίδες εμποδίζουν τους ανθρώπους να εισέλθουν κατά λάθος σε περιοχές στις οποίες μπορεί να μην ανήκουν.

Χτίστε την επικοινωνία σας σε σωστές βάσεις

Η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας (brand recognition) μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε οικειότητα στην κοινότητα. Από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τον ιστότοπό σας και το λογότυπο σας, η συνέπεια και η κοινή απεικόνιση βάση των guidelines του brand σας,  σε όλους τους τομείς είναι πολύ σημαντική για την αύξηση της αναγνωρησιμότητα της επωνυμίας σας. Αποδεικνύεται ότι απλά πράγματα όπως τα καθαρά χρώματα της επωνυμίας μπορούν να αυξήσουν την προβολή της εταιρείας σας περισσότερο από 80%.

Τα γραφικά που θα χρησιμοποιούνται πρέπει να αποδίδουν πλήρως τις αξίες του brand και τις έννοιες που  θέλετε να επικοινωνήσετε. Για παράδειγμα, εάν η εταιρεία σας στοχεύει να θεωρείται μοντέρνα και καινοτόμα, χρειάζεστε ένα ομαλό, καθαρό σχέδιο που να ταιριάζει με αυτήν – και όχι ένα απλό τυχαίο σχέδιο. 

Περιβαλλοντικά γραφικά

  Συνδέστε τoν ψηφιακό κόσμο με το φυσικό

Το πάντρεμα του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές και συνήθως το ονομάζουμε Phygital.

Valis Communication
Valis Communication
https://valiscom.gr

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας. Cookie Policy