Βρείτε μας
Φιλίππου 28, Καλοχώρι 570 09,
info@valiscom.gr
Τηλ: 2310 943 010
Think | Design | Create
Πίσω

Πώς οι Fake Followers Επηρεάζουν το Οργανικό Reach και τις Διαφημίσεις στη Meta: Οι Κίνδυνοι και Οι Επιπτώσεις

Τα Social Media δεν είναι πάντα αθώα και μπορούν να σε βάλουν σε κινδύνους 

Η πρακτική της αγοράς followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει μια κοινή τακτική για πολλές επιχειρήσεις και influencers που επιθυμούν να αυξήσουν γρήγορα τον αριθμό των ακολούθων τους. Ωστόσο, οι fake followers, δηλαδή λογαριασμοί που δημιουργούνται με ψεύτικες ή αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μπορούν να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση των οργανικών αναρτήσεων και των διαφημίσεων, ειδικά στις πλατφόρμες της Meta (Facebook και Instagram).

Γιατί όμως δεν είναι καλό να αγοράζεις followers ;

1. Επηρεάζουν Αρνητικά το Οργανικό Reach

Το οργανικό reach, δηλαδή η εμβέλεια των αναρτήσεών σας χωρίς την υποστήριξη πληρωμένων διαφημίσεων, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αλληλεπίδραση των ακολούθων σας με το περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Όταν ένα μεγάλο μέρος του κοινού σας αποτελείται από fake followers, οι πιθανότητες αλληλεπίδρασης μειώνονται δραματικά. Οι fake followers δεν θα κάνουν like, δεν θα σχολιάσουν, και δεν θα μοιραστούν τις αναρτήσεις σας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

  • Μείωση του Engagement: Ο αλγόριθμος της Meta λαμβάνει υπόψη την αλληλεπίδραση των χρηστών με το περιεχόμενο για να αποφασίσει αν θα το προβάλλει σε μεγαλύτερο κοινό. Χαμηλή αλληλεπίδραση σημαίνει χαμηλότερη προτεραιότητα στο news feed των χρηστών.


2. Μειώνουν την Αποδοτικότητα των Διαφημίσεων

Όταν επενδύετε σε διαφημίσεις στη Meta, στοχεύετε να προσεγγίσετε ένα κοινό που θα είναι πιθανό να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενο σας, να επισκεφθεί τον ιστότοπό σας ή να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια (π.χ., αγορά). Οι fake followers μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις διαφημιστικές σας προσπάθειες με τους εξής τρόπους:

Σπατάλη Πόρων: Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανίζονται σε ψεύτικους λογαριασμούς, σπαταλώντας χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν σε πραγματικούς πιθανούς πελάτες.


Εσφαλμένα Στατιστικά: Η παρουσία των fake followers μπορεί να διαστρεβλώσει τα analytics, κάνοντάς σας να πιστεύετε ότι η καμπάνια σας είναι πιο αποδοτική από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακές στρατηγικές αποφάσεις.


Μειωμένο ROAS (Return on Ad Spend): Το χαμηλό engagement από ένα ψεύτικο κοινό σημαίνει χαμηλότερο ποσοστό απόδοσης στις διαφημιστικές σας επενδύσεις, καθώς οι πραγματικοί χρήστες δεν αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας.

3. Λόγοι για να Αποφύγετε την Αγορά Followers

Εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στο reach και τις διαφημίσεις, η αγορά followers είναι μια τακτική που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την επιχείρησή σας:

Απώλεια Αξιοπιστίας: Οι καταναλωτές είναι πλέον πιο έξυπνοι και μπορούν να αναγνωρίσουν πότε ένας λογαριασμός έχει ψεύτικους followers. Αυτό μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία και τη φήμη της εταιρείας σας.
Ποινές από την Πλατφόρμα: Οι πλατφόρμες της Meta έχουν αυστηρές πολιτικές κατά των ψεύτικων λογαριασμών. Η αγορά followers μπορεί να οδηγήσει σε ποινές ή ακόμα και σε απαγόρευση του λογαριασμού σας.
Χαμένος Χρόνος και Ενέργεια: Αντί να επενδύετε σε τεχνικές που δεν αποδίδουν πραγματικά αποτελέσματα, μπορείτε να εστιάσετε σε στρατηγικές που θα σας φέρουν αληθινούς, αφοσιωμένους followers.


Η αγορά fake followers μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση για την αύξηση των αριθμών στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά οι αρνητικές συνέπειες αυτής της πρακτικής ξεπερνούν κατά πολύ τα πιθανά οφέλη. Αντί να καταφεύγετε σε τέτοιες τακτικές, επενδύστε σε οργανικές μεθόδους ανάπτυξης του κοινού σας και στρατηγικές διαφημίσεων που επικεντρώνονται στην πραγματική αλληλεπίδραση και την αξία.

Στη Valis Communication, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε ένα ισχυρό και αξιόπιστο online προφίλ που θα προσελκύσει πραγματικούς πελάτες και θα ενισχύσει την επιχειρηματική σας ανάπτυξη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να πετύχει τους στόχους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το στα social media και βοήθησε και εσύ να κάνουμε τη διαφορά μία επιχείρηση τη φορά, 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Θέλετε να συνεργαστείτε στο digital marketing με μία εταιρεία που να σας φέρνει αποτελέσματα; 

Θανάσης Πρασίδης
Θανάσης Πρασίδης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *